skip to Main Content

Има ли изисквания при регистрацията на търговска марка?

В случай, че имате намерение да подсилите своите позиции на пазара като регистрирате своя търговска марка, то вероятно знаете, че е добре да се обърнете към специалист, който да Ви насочи. Къде можем да намерим консултантски услуги по индустриална собственост?

Отговорът е лесен – на страниците на aramax.bg. Има ли изисквания при регистрацията на търговска марка през aramax.bg? На първо място – марката да няма описателен характер и да бъде свободна, разбира се. За целта се прави щателно проучване в регистрите, което цели да установи има ли трето лице, което вече е регистрирало подобна или идентична марка, както и дали съществува подобна заявка.

Има ли изисквания при регистрацията на търговска марка?

Като основен елемент от маркетинговата стратегия на компанията, е добре избраната търговска марка да бъде лесна за изписване и произнасяне и да е подходяща за различните видове рекламиране. Добре е да се провери дали избраната марка няма някакви допълнителни значения на други езици, които нямат общо с предлаганите от Вас стоки или услуги. При създаването на домейн, също е важно да се провери дали може да се регистрира, тоест дали не съществува такова име в интернет пространството. Измислените думи имат по-голям шанс за уникалност и съответно на закрила, без да бъдат свързани с други видове марки или компании, предлагащи сходни услуги или стоки.

Друга стратегия е да се избере произволно търговска марка, чието име няма общо с предлаганите продукти или услуги. Това също носи доста предимства, като в случая е важно да се изработи достатъчно добра рекламна кампания, за да се наложи името и да започне да се свързва с Вашата компания. В „Арамакс“ ООД може да поръчате услуги за проучване и регистрация на търговски марки, както в страната, така и в чужбина, както и информация за всичко останало, свързано със създаването и подновяването на една търговска марка. Вижте повече в aramax.bg и при нужда от консултант или практическа услуга, свързана с индустриалната собственост, не се колебайте да се свържете със специалисти.

Back To Top