skip to Main Content

Какво трябва да знаем, когато избираме летни автогуми?

Ако сте се впуснали в търсене на подходящи летни гуми за вашия автомобил, то вие сте попадни на правилния текст, защото в днешната публикация ще насочим вниманието ви върху това какво трябва да знаем, когато избираме летни автогуми.

От много голямо значение е да спазваме оказаните индекси за летни автогуми от производители на автомобила, тъй като той е най-наясно кое е най-подходящо и ще осигури максимална безопасност. Пренебрегвайки тези параметри, ние рискуваме да причиним по-висок разход на гориво и затрудняване при овладяването на автомобила в определени ситуации на пътя. Ако се случи някакъв инцидент, в който имаме или нямаме вина, може застрахователите да направят проблем, ако гумите не съответстват на предписанията.

Ако всичко казано дотук ви звучи като тъмна Индия и все още не сте наясно какво означават тези странни буквени и цифрени комбинации, продължете да четете. Техническите индекси на всички летни автогуми се отнасят до няколко неща. Първото число е размерът на гумата в милиметри, след това следва съотношението височина-широчина, което е в проценти, обикновено следва R, което означава, че гумата е с радиална структура, което е най-често срещаният вариант, числото след това е размерът на джаната в инчове, следващата цифрова индикация е натоварването, което може да понесе и накрая е обозначението за максимално допустима скорост гумата.

Всички тези технически характеристики ги има упоменати в описанието на всеки модел летни автогуми от каталога на Gumimax.com. Ако след всичко написано в този текст имате колебания, то не се притеснявайте да позвъните на телефонен номер 0877 329 200, където ще получите професионално съдействие от някой от специалистите от екипа на Гуми Макс ЕООД.

Какво трябва да знаем, когато избираме летни автогуми?

Поръчайте най-добрите летни автогуми онлайн и ще ги получите в максимално кратки срокове, защото почти всички артикули са в наличност на склад в град София. Фирмата предлага актуални намаления и специални промоции, от които бихте могли да се възползвате още сега.

Back To Top